Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@18:51:55 GMT

مروری بر پیشنهاد جنجالی حاج آقا قرائتی

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۷۹۳۷۳

روزنامه شهروند نوشت: «خنده‌دار است که در دبستان دختر و پسرها جدا هستند ولی در دانشگاه مختلط.» این آخرین اظهار نظر سخنران در سلسله مباحث درس‌هایی از قرآن است که باعث شد حجت‌الاسلام قرائتی و اظهار نظرش بار دیگر در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های رسمی در مرکز توجه قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام محسن قرائتی از چهارم فروردین ۵۹ تاکنون به شکل مستمر شب‌های جمعه در برنامه درس‌هایی از قرآن سخنرانی دارد و شاید بتوان گفت بیشترین سخنرانی‌های پیوسته را در میان کارشناسان، مسئولان و مجریان تلویزیون داشته است اما چند اظهار نظر او در سال‌های اخیر بیشترین واکنش‌ها و بازخوردها را در پی داشته مانند اخراج آقای دوربینی، توصیه به زنان برای این‌ که چادر مشکی را در خیابان به سر کنند و در کلاس درس از لباس‌های رنگ شاد استفاده کنند و همچنین اظهار نظر درباره جداسازی دختران و پسران در دانشگاه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرائتی در دوهزار و چهارصد و نود و یکمین سخنرانی‌اش در درس‌هایی از قرآن گفته است: «خنده‌دار است که در دبستان دختر و پسرها جدا هستند ولی در دانشگاه مختلط. راهنمایی‌ها که هنوز شهوت ندارند، از هم جدا هستند؛ دبیرستانی‌ها که شهوت‌شان شکوفا می‌شود، آنها هم از هم جدا هستند، دانشجو که شهوتش ‌گُر می‌کشد، مختلط است. آن وقت خنده‌دار این است که یک مشت دکتر در یک اتاق نشستند، من از این دکترها خنده‌ام می‌گیرد. اسمش را اسلامی کردن دانشگاه می‌گذارند. دختر و پسر را قاطی هم کردند، در اتاق نشستند موز می‌خورند.»

کاربران توییتر، اینستاگرام و همچنین کانال‌های تلگرامی نسبت به این موضوع واکنش‌های متفاوتی نشان دادند. از نظرهای صریح گرفته تا شوخی. برخی از کاربران از صراحت او تعریف کرد‌ه‌اند و تایید. بعضی از زنان به طنز نوشته‌اند: «اگر قراره پسرها صبح برن، پس ما شیفت عصریم!» و یکی هم مثل مینا که نوشته: «ولی گفته باشم من نمی‌خوام شیفت صبح باشم و به آقای قرائتی بگین دخترا عصرا برن و پسرا صبح‌ها!» و بعضی‌ها هم به زبان طنز ایده‌های دیگری را طبق همین فرمول بازتولید کردند. ماجرای جداسازی زنان در ایستگاه‌های اتوبوس و همچنین واگن‌های مترو، موضوع دیگری بود که در ادامه نقد و نظرهای روزهای اخیر مورد توجه مردم قرار گرفت، نکته‌ای که حاج آقا قرائتی هم در بخشی از حرف‌هایش به آن اشاره کرده بود اما منتقدان در پاسخ به او این نکته را پیش کشیدند که اگر قرار بود جداسازی جنسیتی در ایران این چنین گسترش پیدا کند، چطور در نخستین سال‌های پس از انقلاب ۵۷ امام خمینی(ره) شخصا مجوز فعالیت دانشگاه‌ها را به صورت مختلط صادر کرده بود؟

برخی دانشگاهیان هم به این موضوع توجه کردند که اساسا در محیط‌های دانشگاهی نباید برخوردهای ایدئولوژیکی از این دست را دنبال کرد: «تمام سخن این است که جای این پروسه دانشگاه نیست و محیط علمی قربانی این موضوع می‌شه.»

حجت‌الاسلام قرائتی در سخنان اخیرش نسبت به طرح اسلامی‌ شدن دانشگاه ابراز تردید کرده: «می‌خواهند دانشگاه را اسلامی کنند. راست می‌گویید یا دروغ؟ آخر زشت است که آدم خودش را سر کار بگذارد. آدم مردم را سر کار بگذارد بد نیست. این آقایان خودشان، خودشان را سر کار گذاشتند. صبح دخترها بیایند و عصر پسرها بیایند. چه می‌شود؟ مگر یک جاهایی که واقعا استادش نایاب است، اضطرار است. چه اشکالی دارد. آن‌ وقت دخترها اگر خودشان باشند، می‌توانند چادرشان را هم بردارند، روسری‌شان را هم بردارند. لباس مشکی هم لازم نیست بپوشند. لباس سفید بپوشند راحت‌ راحت هم باشند. همه خانم هستند دیگر. چه اشکالی دارد؟»

برخورد با آقای دوربینی

پاییز‌ سال گذشته حضور حسین نمازی که به آقای دوربینی معروف است، در جلسه سخنرانی محسن قرائتی حاشیه‌های زیادی ایجاد کرد. قرائتی در میان سخنرانی خود با این جمله‌ها، آقای دوربینی را از جلسه بیرون کرد: «اومده دوربین‌بازی کنه! پاشو برو بیرون، برو بیرون من صد دفعه تو تلویزیون دیدمت!» چند ساعت بعد، تمام صفحات اجتماعی پر شد از این ویدیوی تحقیرآمیز و البته واکنش‌های تند کاربران ایرانی. برخورد قرائتی با حسین نمازی برای کاربران ایرانی عجیب بود. خیلی‌ها هم گفتند که رفتار او خلاف آموزش‌هایی است که بیشتر از ۴۰‌سال آنها را تدریس کرده است.

عزت‌الله ضرغامی که در سال‌های قبل ریاست سازمان صداوسیما را بر عهده داشت، این‌طور به ماجرا واکنش نشان داد: «با آقای قرائتی تماس گرفتم و در این مورد با ایشان صحبت کردم. کاملا معلوم بود که خود ایشان از این مساله بسیار ناراحت هستند. دلیل عصبانیت‌شان را در آن برنامه برای من توضیح دادند ولی تصریح کردند که از رفتار خود پشیمان هستند.»

بعد از آن البته محسن قرائتی در توییتر خود از نحوه برخوردش عذرخواهی کرد: «ما فقط چهارده معصوم داریم و همه ممکن است خطا و اشتباه کنند. آقای قرائتی از خدا و جناب آقای نمازی و هر کس دیگری که به هر دلیلی از ایشان ناراحتی به دل دارد، عذرخواهی می‌کند.» در ادامه اما، این ماجرا باعث شد خیلی از رسانه‌ها به سراغ آقای دوربینی بروند. او به یکی از رسانه‌ها گفته بود که ماجرای دیده شدن در تلویزیون برای او از مراسم عزاداری روز تاسوعای‌ سال ۵۴ در مسجد ارگ شروع شده بود؛ ماجرایی که همچنان هم برای او ادامه دارد.

باید خاک آموزش‌ و پرورش را عوض کرد

حاج آقا قرائتی پیش از این نیز از طرح تفکیک جنسیتی حمایت و ایده جداسازی دختران و پسران را مطرح کرده است. لباس مشکی برای خیابان است و برای کلاس باید با رنگ‌‌های روشن چون رنگ کرم، سبز کم‌رنگ و... حضور یابند؛ چرا که رنگ‌ها در روح اثر دارند. دختران و پسران در دانشگاه جدا از هم باشند.

او در مهرماه ۹۱ و در جمع دانشجویان پیام نور گفت: «دختران و پسران باید در دانشگاه از هم جدا شوند، به‌ عنوان نمونه آقایان صبح‌ها و خانم‌ها بعدازظهر‌ها سر کلاس‌ درس حاضر شوند.»

قرائتی زمانی هم در جمع فرهنگیان چالوس به مناسبت روز معلم گفت: «معلم باید بی‌تکلف باشد، بند خودمان نباشیم و وقتی همه چیز اساتید و دانشجویان جدا می‌باشد حتی دستشویی آنها، آنگاه دیگر شاگرد به استاد احترام نمی‌گذارد و برای استادش ارزشی قایل نیست. این‌ که استاد باید حتما کلاس جدا داشته باشد، کلاس استاد باید خنک باشد و مواردی از این دست و همه بهانه‌هایی که وجود دارد به این خاطر است که ما گیر خودمان هستیم.»

او که از ‌سال ۱۳۶۱ به «نمایندگی ولی فقیه» در سازمان نهضت سوادآموزی منصوب شد و بعد ریاست این سازمان را تا پایان‌ سال ۱۳۸۹ بر عهده داشت، آموزش‌ و‌ پرورش را یک نهاد شکست‌خورده می‌داند. «خاک آموزش‌ و‌ پرورش را باید عوض کرد. دیگر محفوظات نمره ندارد، باید یک کاری بکنیم تا مدرک بگیریم.»

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۹۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمیله علم‌الهدی پست جنجالی را به دلیل مشغله علمی رد کرد

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران اعلام کرد: شورای راهبردی این دانشکده با حضور شخصیت‌های حقیقی و حقوقی در حال شکل‌گیری است.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران نیز مانند شوراهای راهبردی سایر دانشکده‌های تازه تاسیس که با حضور شخصیت‌های حقیقی و حقوقی مرتبط با موضوع هر دانشکده شکل گرفته‌اند، در حال شکل‌گیری است.

وی افزود: دانشگاه تهران در راستای سیاست‌های دولت مردمی برای اعمال سیاست‌های حمایتی جهت استحکام و ترفیع نهاد خانواده، برنامه جامعی را در این خصوص با محوریت دانشکده علوم خانواده طراحی و به اجرا در آورده است که از آن جمله می‌توان به ساخت و بهره‌برداری مهد کودک خانواده بزرگ دانشگاه تهران، شروع عملیات احداث پانصد واحد خوابگاه دانشجویی متاهلین و همچنین تاسیس مرکز ازدواج و خانواده دانشگاه تهران اشاره نمود.

یزدیان با اشاره به اینکه شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری است، گفت: برای شکل‌گیری قوی دانشکده علوم خانواده، مدیریت دانشکده با پیشنهاد صدور احکامی برای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی به استقبال تشکیل این شورا رفته است و حضور شخصیت‌هایی نظیر دکتر جمیله سادات علم‌الهدی و دیگر چهره‌ها و اساتید در این شورا را مایه تقویت دانشکده در راستای برنامه‌های جامع خانواده محوری دانشگاه می‌داند.

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: پیشنهاد و مطالعات مفصل مربوط به تأسیس دانشکده علوم خانواده توسط جمعی از اساتید مبرز حوزه خانواده و تعلیم و تربیت از جمله خانم دکتر علم‌الهدی که استاد تمام فلسفه تعلیم و تربیت هستند، مطرح و دنبال شد. با توجه به اشراف این اساتید بر روی موضوع، از ایشان خواسته شد که در راه‌اندازی و فرآیند جذب و همچنین شورای راهبردی دانشکده نیز کمک کنند.

وی افزود: این درخواست با خانم دکتر علم‌الهدی نیز مطرح و از ایشان خواسته شد که در شورای راهبردی و هیئت جذب دانشکده علوم خانواده حضور داشته باشند که ایشان اعلام نمودند به علت مشغله علمی، امکان وقت گذاشتن برای این کار را نداشته و لذا این پیشنهاد را نپذیرفتند.

دیگر خبرها

  • انسیه خزعلی سمت جنجالی را نپذیرفت: وقت ندارم!
  • پیام جنجالی خواننده مطرح برای نتانیاهو |‌ بله آقای نتانیاهو! امیدواریم که شما ...
  • فیلمی از سخنرانی قرائتی؛ هر کاری که دشمن را جر بدهد، عمل صالح است
  • (ویدئو) محسن قرائتی: هر کاری که دشمن را جر بدهد، عمل صالح است
  • ببینید | حجت‌الاسلام قرائتی: هر کاری که دشمن را جر بدهد، عمل صالح است
  • پیشنهاد جنجالی ایلان ماسک علیه دانشجویان معترض امریکا | نتایج نظرسنجی میلیونی‌اش را ببینید
  • جمیله علم‌الهدی پست جنجالی را به دلیل مشغله علمی رد کرد
  • علم الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشگاه تهران را رد کرد
  • همسر رئیسی پیشنهاد دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت
  • مروری بر نحوه شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین در آمریکا همزمان با اوج‌گیری تجمعات ضدصهیونیستی در غرب